Morsø Forno Gjutjärn

9,890.00 kr

Till butik

Beskrivning

Morsø Forno är en fantastisk utomhusugn som ger matlagningen en ny dimension. Ugnen är tillverkad i danska Morsøs populära gjutjärn. Deras gjutjärn började tillverkas redan 1853 och sedan dess har de bland hunnit med att bli kunglig dansk hovleverantör.
Forno gjutjärnsugn är perfekt för att laga mat i och i synnerhet för att baka pizza i. Det som gör den till en så bra pizzaugn är den inbyggda keramiska stenen som gör det möjligt att få upp en väldigt hög temperatur i ugnen vilket är helt avgörande för att pizzan ska bli krispig och god. 500°C är den rekommenderade temperaturen att ha i ugnen för pizzabak, vilket inte är möjligt att komma upp till i en vanlig ugn. Utomhusugnen kan även användas för varmrökning av mat. Ett lock kan köpas till för att täcka öppningen och hålla inne röken i ugnen.
Morsø Forno är tillverkad i svartemaljerat gjutjärn och är därför mycket tålig. Gjutjärnsprodukter får med tiden en naturlig patina. Om du vill ge din utomhusugn lite extra kärlek kan du med fördel fräscha upp den genom att använda en underhållssats. Komplettera gärna med ett överdrag.
Specifikationer:
Mått: 70(Ø) x 60(H) cm.
Vikt: 107 kg.
Material: Gjutjärn.

Mer information

Brand

Morsø

Merchant

Bagaren och Kocken