Tips på inflyttningspresenter

Tips inflyttningspresent

Det finns många anledningar till att ge bort en present. En typ av present kan dock vara lite extra knepig. Vi tänker så klart på inflyttningspresenten. Här försöker vi ge dig ett par tips för olika presenter oavsett om det är sonen, kompisen eller föräldrarna som bytt bostad.

Lite beroende på er relation och vilken typ av flytt som genomförts kan en lämplig inflyttningspresent variera ganska mycket. Vi går här igenom ett par potentiella scenarion med ett par tips som förhoppningsvis kan hjälpa eller inspirera till nya idéer.

Flytten till första bostaden

Barnet som flyttar hemifrån till första lägenheten är kanske den enklaste att hitta en bra inflyttningspresent till. Hen har antagligen behov av en massa saker. Allt från köksredskap till möbler och diverse inredning. Så oavsett om det är present till en tjej eller present till en kille finns det massor av alternativ. Här är det egentligen er relation som avgör. Som förälder är det antagligen bäst att hjälpa till med möbler och inredning. Som kompis befinner du dig antagligen i en liknande ekonomisk situation. Och då räcker det antagligen alldeles utmärkt med en flaska vin eller blommor för att fira första flytten.

Paret som flyttat ihop

Att ge en inflyttningspresent till ett par som flyttat ihop till sin första gemensamma bostad kan vara lite knepigare. Inte sällan blir det diskussioner kring vems möbler som ska stå framme eller vilka lampor och tavlor som ska ställas undan i källaren eller förråd. Här kan ett säkert tips vara att köpa en upplevelse som inflyttningspresent. Det behöver ju faktiskt inte vara en present som ska användas i hemmet.

Paret som flyttat till första villan

Om paret redan bott ett tag tillsammans och nu flyttar till första villan ökar möjligheterna till inflyttningspresent. Inte minst om villan har en trädgård. Då finns det ju antagligen mängder av olika trädgårdsredskap som saknas. Så varför inte satsa på en häcksax eller kanske några trädgårdsmöbler. Här finns det mängder av alternativ i olika prisklasser.

Lycka till!