Tips för bättre pris på presenter

Handla presenter med kreditkort

Oavsett om du köper en present eller något till dig själv vill du ju så klart få det bästa möjliga priset. Som tur är finns det många potentiella sätt att få till en bra deal. Speciellt om du primärt handlar online.

Att hitta den bästa dealen kan kräva lite tålamod. För vissa typer av presenter kan det därför vara lite knepigt. Men har du lite framförsikt bör majoriteten av våra tips gå att tillämpa på de flesta presentköpen.

Avvakta större reor

Det finns ett par större reor varje år där du verkligen kan fynda. Mellandagsrean är ett exempel. Numera är det dock Black Friday där du antagligen kan hitta de bästa priserna på presenter. Tidsmässig ligger även Black Friday väldigt bra till för att ordna med julklappar. Så missa inte att ha en komplett julklappslista till nästa Black Friday. Det kan hjälpa dig att spara en hel del pengar på dina julklappar.

Håll dig informerad om kampanjer

Utöver större reor har många e-handlare diverse kampanjer under varierande tider på året. Det kan så klart vara lite knepigt att hålla koll på alla kampanjer och reor. Ett bra tips är dock att säkerställa att du prenumererar på nyhetsbrev från de butiker där du kan hitta potentiella presenter. Större kampanjer kommuniceras nästan alltid via butikens nyhetsbrev och en snabb avstämning av ämnesrubriken kan vanligtvis avgöra om det finns potentiella fynd.

Rabattkoder

I kassan hos de flesta e-handlare finns det ett fält där du kan fylla i en kod. Ibland kan den rätta koden ge dig en signifikant rabatt på din present. Det är dessvärre inte alltid helt okomplicerat att hitta en fungerande kod. Det finns dock ett par sajter som samlar aktuella rabattkoder för större e-handlare. Tyvärr är inte alla koder alltid aktuella. En av de bättre sajterna, som vi verkligen rekommenderar, är Benify. Benify är en förmånsportal som samlar mängder av riktigt bra rabattkoder. Du behöver dock ha en inloggning för att kunna ta del av koderna.

Kreditkort med bonuspoäng

Oavsett om du handlar under en kampanj eller använder en rabattkod kan det finnas ytterligare pengar att spara. Exempelvis kan du få bonuspoäng på vissa kreditkort om du använder dem för betalning. Dessa bonuskort kan ge dig diverse förmåner och vissa fall kan du även få cashback. Om du jämför kreditkort kan du förhoppningsvis hitta ett alternativ som ger dig förmåner hos de butiker där du vanligtvis handlar dina presenter.

Prisjämför

Det sista tipset är för många en självklarhet men vi nämner det ändå. Glöm inte att prisjämföra! Att jämföra priser har aldrig varit enklare. På sajter som exempelvis Prisjakt kan du snabbt se aktuella priser. Glöm dock inte att även beakta eventuella rabattkoder och om ditt kreditkort ger dig bonuspoäng i den butik som har det bästa priset.