Olika presenter till whiskyentusiasten

Presenter inom whisky

Här på Presenttipset.com försöker vi ge lite hjälp till dig som letar efter en bra present. Det kan ibland vara lite knepigt men om mottagaren är en whiskyentusiast finns det mängder av olika möjligheter.

Det kanske mest självklara är väl att köpa en bättre flaska whisky. Men för att kunna göra detta behöver du veta vilken whisky hen gillar. Så istället har vi valt att tipsa om lite alternativa presenter som förhoppningsvis kommer bli en succé.

Whiskyglas

De flesta som gillar att njuta av en bättre whisky har så klart redan whiskyglas. Men som tur är finns det mängder av olika alternativ. Vill man göra det enkelt för sig kan man dela in de olika whiskyglasen i två huvudkategorier som är tumbler/rockmodellen och den tulpanformade modellen. Inom dessa huvudkategorier finns det sedan mängder av olika designer och storlekar så du behöver knappast oroa dig för att mottagaren redan har liknande glass.

Whiskystenar

Någon som mottagaren kanske inte äger är whiskystenar. Vad är nu detta kanske du undrar. Det är enkelt förklarat ett sätt att kyla din whisky utan vanlig is som sakta smälter och späder ut whiskyn. Istället för isbitar kyler du din whisky med mindre stenar som kylts ned sedan tidigare i frysen. Även om det kallas för whiskystenar behöver de faktiskt inte vara gjorda utav sten. Det finns även alternativ i stål men vanligast är det tillverkade utav täljsten eller granit. Oavsett vilket alternativ av whiskystenar du köper finns det goda förutsättningar för att det kommer bli en lyckad present.

Böcker om whisky

Få drycker har lika mycket historia som whisky. Det finns därför mängder av intressanta böcker som den äkta “whiskynörden” kan “grotta ned sig i”. Det går självfallet bra att besöka närmaste bokhandel men kollar du lite snabbt online kommer du snabbt inse att utbudet är så mycket större och inte sällan även billigare. Så om du är osäker på om hen kommer uppskatta whiskyglas eller whiskystenar kan en bok vara en säker present.

Lycka till!