Träning och hälsa som present

Träning som present

När det gäller presenttips finns det så klart mängder av olika kategorier av presenter som förhoppningsvis gör mottagaren glad. Det finns dock ett område som vi anser har potentialen att visa lite extra omtanke. Samtidigt finns risken att presenten tas emot lite som en förolämpning så det gäller att hitta rätt.

Vi pratar såklart om presenter som berör träning och därmed hälsa. Förhoppningen är givetvis att mottagaren ser presenten som något hen har användning av eller som bidrar till lite extra motivation. Men risken är ju att personen ifråga inte alls anser att träning är något som bör stå på schemat. Nedan har vi listat ett antal olika potentiella presenter som har att göra med träning.

Gymmedlemskap

Ett medlemskap på ett gym kan vara en fantastisk present. Tänk på att olika gym kan skilja sig åt rätt mycket så det är helt klart en fördel om du besökt gymmet och tror att de erbjuder den typ av träning som mottagaren av presenten uppskattar. Inte alla gym kommer låta dig teckna ett medlemskap för en annan person men ett alternativ kanske kan vara ett presentkort eller dylikt.

Träningsredskap

Om personen i fråga inte gillar att gå till gymmet av någon anledning finns det mängder av olika träningsredskap som kan vara lämpliga som present. Vilken typ beror så klart på hur personen bor och om det är en present till en tjej eller kille. För det lite mindre hemmet finns de populära träningsredskap som exempelvis en mini stepper. Andra alternativ skulle kunna vara en foam roller eller yogamatta. 

Bor personen i ett större hem finns det helt andra möjligheter. Finns det plats för en riktig träningsmaskin kan allt från ett löpband till en roddmaskin vara en potentiell present. Dessa maskiner är dock ofta rejält dyra så ska du köpa en som present bör du vara säker på att den kommer att uppskattas.

Personlig tränare

Om det inte är avsaknad av träningsredskap utan snarare bristfälligt motivation som hindrar mottagaren från att träna kan ett eller flera pass med en personlig tränare vara ett bra alternativ för en present. Utöver att vara en källa för motivation kan en personlig tränare hjälpa till med att lägga upp olika skräddarsydda träningsprogram. Det kan exempelvis handla om ett träningsprogram för löpning eller styrketräning. Normalt sett erbjuds även olika förslag när det gäller kost och dieter.

Förhoppningsvis fick du lite nya idéer gällande presenter och vi önskar dig lycka till och hoppas att mottagaren blir både nöjd och i bättre form.