Vad är Amazon Prime Day?

Prime Day

Amazon Prime Day är en av årets största shoppinghändelser men ändå är det få i Sverige som ens har hört talas om detta fenomen. En ganska självklar anledning till detta är så klart det faktum att Amazon ännu inte har en svensk sajt.

Men vad är då Prime Day och vad är det som gör denna dag så speciell? Amazon är ju numera en helt enormt stort e-handelssajt och en gång per år har det en extra stor rea riktad mot sina så kallade Prime-medlemmar. Under denna rea kan du hitta mängder av bra deals inom nästan alla kategorier. Så om du letar efter bra presenter eller kanske något till dig själv kan det vara värt att hålla koll på denna dag.

När infaller Prime Day 2020?

Det finns faktiskt inte något officiellt datum för Prime Day 2020 när detta skrivs. En kvalificerad gissning är dock att den kommer infalla i mitten av juli. Årets Prime Day kommer bli den sjätte i ordningen och till skillnad från Black Friday pågår Prime Day i 48 timmar.

Vi tror dock att även årets Prime Day kommer “gå under radarn” i Sverige då denna rea är uteslutande för Amazons Prime-medlemmar. Idag finns Amazon Prime Video tillgängligt i Sverige men många andra förmåner som ingår i ett Prime-medlemskap saknas för närvarande.

Vad ingår i Prime-medlemskap?

För att bli Prime-medlem behöver du betala en medlemsavgift. Denna avgift varierar i de olika länder där medlemskapet finns. Även förmånerna varierar en aning men i grunden handlar det om följande:

  • Snabbare och fri frakt
  • Streamad film och tv-serier (Amazon Prime Video)
  • En bättre shoppingupplevelse med fler produkter, tidigare releaser etc
  • Gratis e-böcker (än så länge bara i USA)
  • Fördelar på Amazons spelplattform (än så länge bara i USA)
  • Möjlighet att ta del av erbjudanden under Prime Day

När Amazon kommer lansera i Sverige har det spekulerats om länge. Det är dock inte helt självklart att även vi i Sverige kommer erbjudas ett Prime-medlemskap innan dess. Och då förhoppningsvis även få möjligheten att ta del av alla erbjudande under Prime Day.