Vad är Green Friday?

Green Friday

Har du aldrig hört talas om Green Friday ska du inte känna dig ledsen. Denna rea är ett relativt nytt fenomen som inte riktigt tagit fart ännu men som sakta men säkert börjar få ett “momentum”.

Väldigt enkelt kan man förklara Green Friday som Black Friday men betydligt mindre. Denna rea är faktiskt ett svenskt initiativ från CDON. De startade Green Friday 2016 som ett sätt att få in en större rea under våren. Ett slags svar mot Singles Day, Black Friday och julhandel som alla äger rum under november och december. Första åren av Green Friday var det relativt få e-handlare som hakade på CDON under denna rea men 2019 gick det att se ett trendbrott. Allt fler butiker skapade kampanjer och likt under Black Friday utökades tiden för kampanjerna till Green Weekend.

När infaller Green Friday 2020?

Datumet för Green Friday 2020 är 24 april. I år kommer du antagligen märka att fler e-handlare har riktigt bra kampanjer under denna dag och säkerligen den efterkommande helgen. Det som gör det lite märkligt är att just CDON i år har valt att kalla dagen för Spring Friday istället för Green Friday. Att nu ändra namn gör det säkerligen lite svårare för att få denna shoppingdag att “befästa sin position” hos svenska konsumenter.

Vilka typer av rabatter kan man förvänta sig?

Historiskt sett har rabatterna inte varit riktigt lika generösa under Green Friday som under Black Friday. Du kan dock förvänta dig att det kommer finnas gott om bra erbjudanden. Så är du ute efter en bra present till flickvännen eller kanske något till dig själv finns det anledning att hålla utkik. Enklast gör du det antagligen genom att prenumerera på nyhetsbrev från de e-handlare du är intresserad av. Diverse prisjämförelsesajter som Prisjakt och Pricerunner har också historiskt sett samlat erbjudande under Green Friday för att göra det enklare för dig som konsument.

Lycka till!